Kum Nye Tibetan Yoga

 • Kum Nye Yoga – Öppen grupp
  Kum Nye Yoga

  Drop-in grupp, torsdagar

  Tid: 18.30-20.00 Var vänlig kom 10 minuter innan. Avgift 50:-. Ledig klädsel. Planerade tillfällen: 16, 30 sept, 14 & 28 okt, 11 & 25 nov. OBS! 9 dec ställs in. Plats: Linnegatan 21. Samma byggnad som Hagabion, ingång trappan till höger, andra våning, Föreningen för Tibetansk Buddhism. Det kommer att finnas en temporär ringklocka. För frågor maila: kumnye-dropin@tibetanskbuddhism.se Kum Nye består bl.a. av rörelse- och andningsövningar, mantran och självmassage, som leder till att vi finner bättre balans mellan kropp och sinne. Kum Nye börjar med medvetenhet om känslor. Först och främst behöver vi lära oss att känna och förnimma. Detta leder sedan till öppenhet och stillhet. Andningen är motorn i vårt varande. Inandningen ger oss energi att leva och med utandningen lämnar den använda energin vår kropp. Så länge vi lever finns andningen där. Ständigt blir den till. Ständigt förändras vi med den. Vi ÄR förändring. Denna flödande energi är vår natur. Stress i kropp och sinne är tecken på att energin inte flödar fritt och jämt genom kroppen; att energiflödet hindras. Kum Nye Yoga löser upp dess blockeringar och återskapar ett mjukt och jämnt energiflöde genom hela vårt inre system. För att uppnå effekterna ovan krävs kontinuerlig praktik. I drop-in gruppen kan du pröva om detta är din väg. Du kan få hjälp att upprätthålla din praktik med stöd av gruppen. Den går utmärkt att kombinera med annan buddhistisk praktik, och den går även att praktisera utan en buddhistisk kontext.
  Fortsätt läsa →
 • Kum Nye online – avslappning & meditation

   

  Välkommen att vara med på detta tillfälle att praktisera Kum Nye. 


  Söndag 15 augusti, kl 9.30 – 10.45

  Kum Nye är en meditativ praktik som balanserar upp kropp och sinne. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen, arbeta med den speciella Kum Nye-andningen, samt olika former av mjuka rörelser.

  Alla kan vara med, ingen förkunskap krävs

  Anmälan: skicka ett mejl till stig@tibetanskbuddhism.se, så får du den Zoom-länk som vi använder.

  Kostnad: Frivillig donation till föreningen, rek. summa 75 kr.

  Betalas till föreningens Plusgiro 831 87 20-3, eller Swish nr 123 018 21 21
  Om du betalar via Swish var noga med att ange vad betalningen gäller för.


  Klassen leds av Stig Albansson som lett grupper i Kum Nye på föreningen sedan -98, och sedan 2015 gått lärarutbildningar i Kum Nye, ledda av Arnaud Maitland från Dharma Publishing.

  Mer info om Kum Nye: www.kumnyeyoga.com www.kumnyeyoga.com 

  Fortsätt läsa →