Samtal om Buddhismen – extrainsatt besök med Geshe Lhawang Tenzin, 5 juni 2019

Extrainsatt besök med Geshe Lhawang Tenzin
Samtal om buddhismen

Datum: Onsdagen 5 juni 2019
Tid: kl. 15.00 – 19.00

För frågor och anmälan maila till: katja@tibetanskbuddhism.se eller ring/SMSa till 0727 – 053 010.

Föreslagen dana(= gåva): 250 kr för hela eventet, för att täcka resekostnader och dylikt. Dana kan gärna även lämnas till Geshen och de andra munkarna separat på egen hand.

Föreningen för Tibetansk Buddhism i Göteborg bjuder in till en dag med samtal om buddhismen och buddhismens grunder i avslappnad atmosfär.

Geshe Lhawang Tenzin reser runt i Europa tillsammans med tre andra munkar från Gaden Shartse klostret i Södra Indien, för att uppföra sandmandalor i olika europeiska städer och därigenom samla in medel till att återuppbygga sitt kloster.
http://www.tibetanmonktour.org/about/gaden-shartse-monastery/

I Sverige har Abboten från vietnamesiska templet i Bjuv, södra Sverige bjudit in de fyra munkarna, varifrån Geshe Lhawang Tenzin tillsammans med de andra tre munkarna gör ett blixtbesök till vår förening över dagen. Även Abboten för Bjuvtemplet följer med för att besöka föreningen.

Geshe Lhawang Tenzin talar utmärkt engelska och kommer att både ge grundläggande undervisning enligt önskemål från deltagarna och svara på frågor många nya, men även erfarna deltagare kan ha.

Vid gott väder kommer vi att vandra till Slottsskogen och ha knytis där och fortsätta samtalet, så ta gärna med lite kakor, frukt, bröd och pålägg att dela med andra.

Ingen förkunskap behövs, alla intresserade är välkomna!