Program 2022

Planeringen för 2022 är i full gång. Vi hoppas att kunna fortsätta hålla öppet i lokalen, även om det tycks som om vi kan komma att få nya restriktioner framöver. Flera helgkurser är redan bokade för vt-22, och vi kommer att kunna välkomna både nya och välkända lärare till oss.

PROGRAMPUNKTER

CHENREZIG

Varje onsdag online via Zoom, se info under Meditationer.

INTRODUKTIONER

Tisdagar: 25/1 och 29/3 på plats i lokalen.
Det kommer även bli en introduktion online 8 februari.

Se info under menyvalet Introduktioner.

KURSER VÅRTERMINEN 2022

4-6 feb: Ven. Robina Courtin i Stockholm. Vi vill tipsa om denna onlinekurs som arrangeras av Yeshin Norbu i Stockholm. Ämnet för kursen är ’Don´t believe everything you think’.  Vi har flera gånger tidigare haft besök av Ven. Robina, och dessa undervisningar finns på vår Youtube-kanal.

18-20 feb: Ven. Michael Yeshe. Efter den mycket uppskattade helgkursen vi hade i oktober är vi mycket glada över att kunna hälsa Ven. Michael tillbaka. Ämnen för kursen kommer bli ’Four Seals’ och ’Two Truths’, där första dagen är en förberedelse till den andra.

11-13 mars:  Stephan Pende Wormland kommer tillbaks för ännu en helgkurs med temat ’Karma & Healing Karma’. Undervisningen baseras åter igen boken ”The Foundation of Buddhist Practice” av H. H. Dalai Lama & Ven Thubten Chodron.  Vi hade ’fullt hus’ på kursen i november, och ser fram emot en lika givande helg nästa år.

3-5 juni: För första gången får vi besök av Tulku Dakpa Rinpoche, som bor i Finland sedan många år. Vi återkommer med fler detaljer och ämne.

Dessutom arbetar vi på att få en fortsättning av kurserna med Ven. Sungrab Woeser, som varit till så stor hjälp för oss under pandemin. Han har hållit många uppskattade kurser online för oss under 2020 och 2021. Vi hoppas också att Ven. Sungrab kan besöka oss på plats framöver.