Helgkurs 15-17 sept med Geshe Pema Dorjee

How we can use Buddhism in modern life

Detta är ett unikt tillfälle att få inblick i hur vi kan utöva buddhistisk visdom i vårt dagliga liv. Vi lever i en värld fylld av rädsla, intolerans och våld. Kan vi få hjälp av buddhismen med att leva ett mer berikande och meningsfullt liv? 

Pema Dorjee förklarar hur man utvecklar de egenskaper som krävs att uppnå detta. Pema Dorjee talar med värme och humor och har speciell pedagogisk förmåga att på ett enkelt sätt göra även svåra buddhistiska livsfrågor begripliga. Denna helgkurs är för både dem som är nyfikna på buddhism och för avancerade utövare av läran. 

Plats
Föreningens lokal på Linnégatan 21b, Göteborg

Tid
Fre: 18.30-20.00
Lör: 10.00-13.00 & 14.30-17.00
Sön: 10.00-13.00 & 14.30-16.00

Pris
Ordinarie: 1000 SEK/100 €
Medlem, arbetslös, pensionär: 850 SEK/85 €
Sponsorpris: 1200 SEK/ 120 €
Endast fredagen: 150 SEK/ 15 €

Online via Zoom: 700 SEK/70 €

Det finns möjlighet att gå för lägre kostnad om man inte har ekonomi för att betala angivet pris. Kontakta i så fall kassören: leif@tibetanskbuddhism.se

Anmälan: Skicka ett mejl till ulrika@tibetanskbuddhism.se

Vi har begränsat antal platser i vår lokal och vi vet att denna undervisning är mycket eftertraktad, så anmäl er så snart som möjligt. När ni fått bekräftelse kan ni sätta in/swisha avgiften till föreningen på:

Plusgiro: 831 87 20-3
Swish: 123 018 21 21

Språk
Engelska

Om Pema Dorjee:

Geshe Pema Dorjee flydde som ung pojke 1959 med sin familj från Tibet. Geshe Pema Dorjee är en högt utbildad lärare i den tibetanska buddhistiska Gelugpa-traditionen, samma tradition som H.H. Dalai Lama tillhör. Titeln Geshe motsvaras under svenska förhållanden av filosofie doktor.

Pema Dorjee har ett nära samarbete med H.H. Dalai Lama och har i Dharamsala i Indien under många år varit rektor för Tibetans Children’s Village (en internatskola för tibetanska flyktingbarn), startat ett institut för högre utbildning i buddhistisk filosofi och tibetansk kultur, religion och konst och är nu huvudansvarig för att återuppliva Bodong-traditionen, som är en liten men betydelsefull tradition bland de tibetansk-buddhistiska filosofiska skolorna.

Pema Dorjee är en mycket uppskattad föreläsare. Han har under många år rest till ett flertal länder i Europa och USA samt till Israel och undervisat.

Pema Dorjee är initiativtagare till ett stort antal projekt för att hjälpa utsatta i Indien och Nepal, eftersom det är just ”Compassion in Action” som är Geshe Pema Dorjees ”hjärteverksamhet”. Läs gärna mer om Geshe Pema Dorjees arbete på http://buddhistcharity.org.

2016 blev han hedersdoktor på Karlstads Universitet.

Vi är mycket glada att Pema Dorjee vill komma till vår förening i Göteborg.