Helgkurs: Chenrezig – kärlek, medkänsla och visdom

Helgkurs 18-19 mars med
Lama Rosemary Sönam

Chenrezig – medkänslans Buddha – räknas som en av de viktigaste och mest kraftfulla av alla de utövningar man kan praktisera inom tibetansk buddhism.

Inom alla olika skolor inom den tibetanska buddhismen praktiseras Chenrezig och vi kommer att få undervisning i och en inblick i den djupa innebörden av denna älskade text och ett värdefullt redskap för att utveckla vår egen medkänsla.

Lama Rosmary

Det är med glädje vi välkommnar Lama Rosemary Sönam till vår förening för
undervisning i Chenrezig!

Lama Rosemary har undervisat många av oss personligen och på retreat genom åren men det är första gången hon kommer till oss på föreningen för undervisning.

Lama Rosemary Sönam är ursprungligen från Pennsylvania, men har levt större del av sitt liv i Sverige. Hon tog tillflykt 1974 för den första Kalu Rinpoche och hade förmånen att få vara med på den första treårs-retreaten i Sverige och har sedan dess dedikerat sitt liv till dharma.

Efter retreaten och som nyutbildad sjuksköterska startade hon tillsammans med Jetsunma Wangyal Pema, ett behandlingshem för kvinnor. Grunden byggde de på all den kunskap och praktik som kom ur treårs- retreaten och under 20 års tid ansvarade de framgångsrikt för verksamheten.

Chenrezig-texten kommer att finnas tillgänglig för självkostnadspris på föreningen, men ta med dorje och drilbu (klocka) om ni har annars går det bra ändå. Har du frågor om utövningen kontakta Kristina.

Under helgen kommer vi att träffas redan kl 8.00 för att göra Grön Tara puja alla är välkommna men det går naturligtvis fint att komma endast till undervisningen i Chenrezig.

Datum
lörd 18 mars och sönd 19 mars

Tid
lördag
08.00 – 09.30: Grön Tara puja
10.00 – 13.00:  Undervisning på Chenrezig (kort fikapaus ingår)
13.00 – 15.00: Lunch
15.00 – 17.00: Undervisning, Chenrezig puja, praktik

söndag
8.00 – 9.30 Grön Tara puja
10.00 – 13.00: Chenrezig, tid för frågor, puja och avslutning

Pris
Ordinarie pris: 600 kr
Medlem, arbetssökande, pensionär: 500 kr
Sponsorpris: 800 kr

Sätt in / swisha till föreningen på
Plusgiro: 831 87 20-3
Swish: 123 018 21 21

Det finns möjlighet att gå för lägre kostnad om man inte har ekonomi för att betala angivet pris. Anmäl er som vanligt och betala in valfritt belopp.

Plats
Föreningen för Tibetansk Buddhism, Viktoriagatan 21b, höger entré (ej under Hagabion)

Sista anmälningsdag: 12 mars

Anmälan och frågor ställs till Kristina

VARMT VÄLKOMMNA !