Kum Nye Yoga – söndagar

Fem halvdagar med Kum Nye

Söndagar kl 10.00 – 12.30


Kum Nye är en meditativ praktik som balanserar upp kropp och sinne. Vi kommer dit genom att uppmärksamma känslor och förnimmelser i kroppen, arbeta med den speciella Kum Nye-andningen, och olika former av mjuka rörelser.

De flesta som provat Kum Nye brukar uppleva en påtaglig effekt relativt snabbt. Sedan är ett av målen att det vi gör kan bli en del av vårt dagliga liv. Att vi kommer bli mer medvetet uppmärksamma på vad som händer i kroppen, och har lärt oss metoder att använda i olika situationer.

VI brukar säga att första resultatet med Kum Nye-praktiken är stressreducering. Sedan är Kum Nye en väg som kan leda så djupt och långt vi önskar. Det är en andlig väg som leder oss mer och mer i kontakt med den inre kunskap som kan få oss att förverkliga vår potential i livet.

Att vi praktiserar i grupp har en stor inverkan. Det skapar en intensitet som gör att vi lättare kan gå djupare in i övningarna. Fältet som skapas gör allas praktik starkare. Att vi befinner oss i en vacker lokal där mycket utövning gjorts hjälper också till.

Vi har varit en relativt stor grupp som träffats regelbundet under flera år. Många har varit med länge, och nya har kommit till. Att ha denna blandning av erfarenhet i gruppen har fungerat mycket bra. Var och en utgår från sig själv och sin upplevelse. Att det finns andra som har gjort mer är bara ett stöd. Kum Nye handlar inte om att utföra övningarna ”rätt”, eller att lära sig komplicerade positioner. Utan om att på ett mjukt och vänligt sätt bli mer och mer varse om vad som pågår inom oss.

Efter varje klass ges en skriftlig summering av klasserna, med en förteckning av övningarna så man kan fortsätta öva på egen hand.


Klasserna leds av Stig Albansson som lett grupper i Kum Nye på föreningen sedan -98, och sedan 2015 gått de Teacher Trainings-kurser i Kum Nye som getts av Arnaud Maitland från Dharma Publishing.

Har du några frågor kan du maila: Stig

Denna serie av klasser är en fortsättning på det vi tidigare kallat Praktikgruppen. Nytt i höst är att man inte behöver anmäla sig till hela hösten om man inte kan eller vill. Det går bra att vara med på de träffar man vill.

Lär dig Kum Nye genom att praktisera, och ta del av teorin.

Datum
4 okt, 25 okt, 8 nov, 29 nov, 13 dec.

OBS! Uppdatering 16 nov, med de nya Corona-reglerna.
-Resterande klasser kommer enbart att ges online och inte på plats i vår lokal.

Tema för träffarna är att lyssna till kroppen, kontakta våra känslor på ett direkt sätt, integrera kropp och sinne. Vi kommer att utgå från böckerna Kum Nye Tibetan Yoga och The Joy of Being av Tarthang Tulku.

Om du inte kan eller vill vara på plats i lokalen kommer det gå att delta online via Zoom.

Avgift:
Hela terminens fem träffar – 750:-
Hela terminen online – 500:-
Enstaka klasser – 180:-
Enstaka klasser online – 120:-

OBS! Enbart föranmälningar gäller, ingen drop-in är möjlig.

Vi kommer att prova oss fram vad gäller antal deltagare på Kum Nye-dagarna. 
Till en början är maximalt antal deltagare satt till 8 st per tillfälle.

Betalas till föreningens Plusgiro 831 87 20-3, eller Swish nr 123 018 21 21
Om du betalar via Swish var noga med att ange vad betalningen gäller för.

Skicka sedan ett mail till Stig och berätta att pengar är insatta.
Alltså – först betalning, sedan anmälan. Tack! 🙂

COVID-19 
Efter att ha haft föreningen stängd sedan mitten av mars i år så börjar vi nu att försiktigt öppna upp lokalen igen. Men naturligtvis så följer vi fortlöpande utveckligen och försöker anpassa träffarna vi har så de sker på ett säkert sätt. 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in de annonserade evenemangen, eller att flytta dem till att ske enbart online.


Om du vill praktisera mer Kum Nye så finns information om klasser online, retreats och workshops på Stigs hemsida https://soulbeing.se